Linsedal

jan 14 2011 Published by under Opskrifter

Her er endnu en fin lille vegatar ret. Dal er formidabelt tilbehør til det meste indiske mad, men kan også spises som hovedret, med lidt tilbehør. Opskriften her stammer fra bogen Fra Chili til Safran, af Troth Wells. Tilberedningstid er ca 30 minutter. Opskrift til 2 personer

Linsedal med ris

Linsedal med ris

 • 60g grønne linser
 • 1 lille løg, hakket
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • 1/2 stang kanel
 • 1 tørret De Arbol chili, hakket, eller 1/2 tsk chilipulver
 • 3 hele nelliker
 • 1/2 tsk stødt koriander
 • 1/2 ds hakkede tomater, eller 2 tomater
 • Frisk koriander, til pynt
 • Græsk youghurt
 • Olie til stegning
 • Salt og peber

Olien varmes op i en gryde og løget steger til det er blødt. Derefter tilsættes hvidløg, kanel, chili, nelliker og stødt koriander. Steges i ca 1 minut. Herefter tilsættes linser og tomater. Skru ned for varmen og læg låg på gryden. Retter simrer nu i ca 25 minutter, indtil linserne er møre. Husk at røre engang imellem.

Mens dalen simrer kan man jo passende koge lidt ris og dække bord! Jeg serverede den med basmati ris, og med resterne af kikærtesuppen (uden væde). Dalen har fået en klat græsk youghurt og er drysset med frisk koriander.

Det smager rigtig godt, og kan sagtens spises i januar!

No responses yet

Skriv et svar


*

FireStats icon Powered by FireStats