Fuldkornspasta med broccoli

jan 16 2011 Published by under Opskrifter

Med inspiration i denne opskrift har jeg i dag lavet en lun/varm salat med broccoli og pasta. På grund den dårlige omtale kinesiske pinjekerner har fået på det sidste, valgte jeg at bruge blandede nødder, i stedet for pinjekerner, og safranen blev droppet. Endelig brugte jeg tørret piri-piri chili (den slags man får på pizza), i stedet for cayenne. Opskrift til 2 personer, som hovedret.

Fuldkornspasta med broccoli

Fuldkornspasta med broccoli

 • 200g fuldkornspasta (rør, skruer eller lignende)
 • 500g broccoli
 • 1 Hvidløg, finthakket/revet
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk citronsaft
 • 50g rosiner
 • 30g blandede, grofthakkede nødder (hassel, para, cashew…)
 • Lidt tørret piri-piri
 • Salt og peber

  Fuldkornspasta med broccoli

  Fuldkornspasta med broccoli

Pastaen koges i rigeligt, saltet vand. I mellemtiden laves dressing af hvidløg, olivenolie, citronsaft, chili og salt og peber. De grofthakkede nødder ristes på en tør pande. Broccolien skylles og skæres i mundrette stykker. Når pastaen er kogt hældes den igennem et dørslag og drypper af. Herefter kan gryden bruges til at dampe broccoli. Koger/damper i ca 5 minutter. Fordel broccolien på 2 tallerkener og derefter pastaen og rosinerne. Hæld dressingen over og drys med de ristede nødder.

Fuldkornspasta med broccoli

Fuldkornspasta med broccoli

No responses yet

Skriv et svar


*

FireStats icon Powered by FireStats