Kikærte suppe med spaghetti

jan 12 2011 Published by under Opskrifter

Første indlæg på bloggen! En nem og mættende suppe med kikærter og spaghetti. Den er kraftigt inspireret af denne opskrift fra Kødfri Fredag. Jeg bryder mig ikke så meget om tørrede abrikoser, men elsker chili – så abrikoserne er skiftet ud med chili, og lidt snackpeber, fordi det giver en flot farve. Resultatet er en suppe, der nærmere er asiatisk inspireret end marokkansk

Kikærte stuppe med spaghetti

Opskrift til 2-3 personer:

  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 dl grøntsagsboullion (vand + terning)
  • 3 stilke bladselleri, hakket
  • 100g spaghetti
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 ds kikærter
  • 1 Ancho chili, uden kerner og frøstol – hakket
  • 1 Rød snackpeber, uden kerner – i små strimler
  • Frisk koriander, hakket – til pynt

Kikærte stuppe med spaghetti

Start med at svitse løg og hvidløg i olien, til løget er blødt, men uden at hvidløget bliver brændt. Tilsæt vand og boullion terning og bring det i kog. Derefter tilsættes bladselleri, chili, snackpeber og spaghetti. Koges i ca 10 minutter (eller hvad, der er angivet som kogetid for spaghettien). Et par minutter før det er færdigt, tilsættes kikærterne og spinaten. Smag til med friskkværnet peber og evt. salt. Til allersidst pyntes med hakket koriander.

Serveres, og spises, med gaffel og ske!

2 responses so far

  • Kære Jan,

    Dejligt at se, at du også kan lide marokkansk mad. Heldigvis kan man jo selv ændre lidt på ingredienserne.
    Held og lykke med din nye blog!
    Kh
    Kirsten

    • Jan Chrillesen siger:

      Mange tak Kirsten. Tak for lån af opskrift, og jeg skal forsøge at holde mig til ilden med at skrive! – Jan

Skriv et svar til Kirsten Skaarup Annuller svar


*

FireStats icon Powered by FireStats