Bengali reje curry

jan 20 2011 Published by under Opskrifter

Bengali reje curry

Bengali reje curry

Endnu en opskrift fra Gordon Ramsey’s Great Escapes. Selvom opskriften indeholder en del chili er den ikke stærk, og er man chili elsker, kan man sagtens fordoble mængden af chili, og evt også komme ekstra hvidløg i. Retten smagte fint, men der manglede lidt modspil til den lidt fede sovs. En skive frisk ananas, eller lignende, vil have været prikket over i’et – eller måske bare et stykke brød. Men det må blive en anden gang! Opskrift til 2 pesoner.

 • 200g rå, store rejer
 • 1/4 tsk gurkemeje
 • Salt og peber
 • 1 løg, grofthakket
 • Frisk ingefær, 2 cm
 • 2 fed hvidløg
 • 1 grøn chili, frisk
 • 1 spsk olie
 • 1 tsk sennepsfrø
 • 1/4 tsk stærk chilipulver
 • 1 hel nellike
 • 2 kardemomme kapsler
 • 1/2 kanel stang
 • 1 laurbærblad
 • 1/2 tørret chili. fx De Arbol
 • 2 dl kokosmælk

Rejerne pilles og ligges i en skål med salt og gurkemeje, vendes og marinerer 5-10 min. Put løg, ingefær, hvidløg og frisk chili i en foodprocessor, eller minihakker, med 1 spsk vand og blend til en fin pasta.

Krydderier på panden

Krydderier på panden

Oliven varmes i en pande. Kom sennepsfrø, chili pulver, nellike, kardemomme, kanel og tørret chili i. Steg i 1-2 minutter til krydderier “sprutter”. Tilsæt pastaen og lad det simre i 12-15 minutter. Rør jævnligt.

Tilsæt kokosmælk og laurbærblad  og bring det i kog. Tilsæt rejer og kog 2-3 minutter. Serveres omgående med ris

Bengali reje curry

Bengali reje curry

No responses yet

Skriv et svar


*

FireStats icon Powered by FireStats