Hel kylling med tzatiki, salat og bagte kartofler

jan 30 2011 Published by under Opskrifter

Kyllingen blev pakket ud, skyllet under koldt vand og grundigt aftørret.
Den blev drysset med salt og peber indvendigt, og fyldt med en økocitron i kvarte, 6 hele fed hvidløg lidt olivenolie. Udenpå blev den drysset med salt og peber.
Derefter blev den lagt i et ovnfast fad, med brystet nedad. Derefter et kvarter i ovnen ved 200 grader varmluft. Efter et kvarter vendes den, med brystet op af, og steger færdig, ca 1 time. Den er færdig når temperaturen bag låret når 80-82 grader, eller saften der løber ud er klar.

Hel kylling fra Hopballe

Tzatiki:
1 hel agurk
2-3 dl græsk youghurt
1 lille fed hvidløg, revet
Salt, peber
2-3 spsk olivenolie
1 tsk tørret mynte
1 spsk citronsaft.
1/2 tsk balsamico

Agurken halveres, og kernerne skrabes ud med en ske. Herefter rives den groft på et rivejern og drysses med salt. De øvrige ingredienser kommes i og det hele blandes og smages til

Tzatiki

Salat:
2 hele tomater i term
1 lille rødløg, hakket
10-12 syltede hvidløgsfed
1/2 fåreost fra Søvind Mejeri – skåret i tern
Olivenolie
Frisk basilikum

Salaten

Kartofler:
3 store kartofler vaskes og skæres med over. Placeres i ovnfast fad, med den flade side op af. Drysses med olie, salt og paprika. Steger med i ovnen, efter at kyllingen er vendt

No responses yet

Skriv et svar


*

FireStats icon Powered by FireStats